Amerika’da İmplantın yasak olduğu gerçek mi yalan mı?

Amerika’da implant yasak mı? sorusu son günlerde sosyal medya mecralarında gündemde olan konularından birisidir. Kliniğimize başvuran hastalarda da benzer kaygılar görünce, bu yazıda implant hangi malzemeden yapılır? implant Amerika’da yasaklanmış mı? implant tedavisi güvenli bir tedavi mi sorularına yanıt vermeye çalışacağım.

İmplantın Amerika’da yasaklanma konusunu anlatmadan önce kısaca implantların yapısı ve güvenliğinden bahsedecğim.

İmplantlar hangi malzemeden yapılmıştır?

İmplantlar titanyum veya zirkonyumdan yapılan, diş kökü yerine çene kemiğinin içine yerleştirilen vidalardır. Dental implantlarda kullanılan malzemeler çok uzun yıllardan beridir tıpta kullanılmakta ve son 50 senedir diş tedavilerinde de kullanılmıştır.

İmplant tedavisi gerekli midir?

İmplant tedavisi diş hekimliğinde eksik dişleri telafi etmek için kullanılan vidalardır. Dişler çürük, diş eti hastalığı veya travma gibi sebeplerle kaybedilebilir. Eskiden eksik dişleri telafi etmek içi, köprü veya hareketli protezler yapılıyordu. Bu tarz protezlerin bazı dezavantajları vardır. Örneğin köprü tedavisinden eksik dişe komşu dişlerin de işlem görmesi gerekir. Hareketli protezlerin kullanımı ise zordur ve estetik olarak da yeterli değildir. Günümüzde bu tedavilere alternatif olarak diş implantları kullanılmaktadır. Diş implantları kişinin kendi dişine en yakın hissiyat ve görüntüyü sağlar.

İmplant tedavisi güvenli midir?

Bu soru aslında oldukça kapsamlı bir sorudur. Çünkü bir tedavinin güvenli olması için, üretilen implantın kurallara uygun üretilmiş olması, tedavinin yetkin bir hekim tarafından yapılmış olması ve doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra bütün diş tedavilerinde olduğu gibi hasta tarafından da doğru bakımın yapılması ve düzenli olarak kontrollere gitmesi gerekir. Ancak bütün bu koşullar bir araya geldiğinde, biz implant tedavisinin güvenirliğinden bahsedebiliriz. Günümüzde çok fazla implant markası var. Bu markalar içinde tercih yaparken uzun yıllar içinde doğru Ar-Ge çalışmaları yapmış olan ve bilimsel araştırmalar ile implantın başarısını ispatlamış olan implantları tercih etmek gerekir.

İmplant Amerika’da yasaklanmış mı?

Diş implantları yıllardan beridir bütün dünyada güvenli bir tedavi olarak uygulanmaktadır ve yapılan bilimsel araştırmalar ile güvenirliliği ispatlanmıştır. Sosyal mecralarda ise bir takım yanlış bilgiler çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor ve insanları kötü yönde etkileyebiliyor. Amerika’da diş implantları ile ilgili herhangi bir yasak yoktur. Ortaya atılan bu yanlış bilginin başlangıç noktası ise Amerika’da memede kullanılan silikon implantlar için getirilen birtakım düzenlemelerdir.

Ankara Diş Eti Uzmanı Dr. Şehrazat Ziya

Bir Cevap Yazın

Uzm. Dr. Şehrazat Ziya sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et