Diş eti çekilmesi neden olur?

Diş eti çekilmesi çok sık rastlanan ve neredeyse insanların %80’inde var olan bir problemdir. Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi nasıl geçer? Diş eti çekilmesi için ameliyat mı gerekir? Sorularına bu yazıda cevap vermeye çalışacağım.

Diş eti çekilmesi neden olur?

Diş eti çekilmesi birçok farklı sebepten ötürü olabilmektedir. Karşılaştığımız en yaygın iki sebep diş eti iltihabı ve yanlış fırçalamadır. Bunların yanı sıra diş eti çekilmesinin birçok başka sebebi olabilir.

Diş eti İltihabı

Diş etleri iltihaplanınca, iltihaba sebep olan bakteriler diş etlerinde kanamaya ve zamanla çekilmeye sebep olabilir. Bu durum ortaya çıktığında dişler arasında açılmalar farkedebilirsiniz. Ayrıca dişlerde yer değişikliği, oynamalar veya hassasiyet gibi şikayetler de eşlik edebilir.

Yanlış fırçalama

İkinci en yaygın sebep ise yanlış fırçalamaya bağlı gördüğümüz diş eti çekilmeleridir. Özellikle dişler sert fırçalandığında, özellikle köpek dişler ve küçük azı dişlerinde diş eti çekilmeleri meydana gelebilir.

Diş eti çekilmesine sebep olan diğer faktörler

Ortodontik tedavi

Yüksek dudak bağı

Dişlerin konumu

Travma

Piercing

Diş eti çekilmesine ne İyi gelir?

Diş eti çekilmeleri meydana geldiğinde öncelikle çekilmeye sebep olan etkeni ortadan kaldırmak gerekiyor. Diş eti çekilmesine sebep olan etkeni ortadan kaldırmadan yapılan hiçbir girişim olumlu sonuç vermeyecektir. Dolayısıyla diş eti uzmanının yaptığı detaylı bir muayeneden sonra sebebin teşhis edilip tedavi edilmesi gerekir.

Diş eti çekilmesi nasıl geçer?

Diş eti çekilmesi nasıl geçer, diş eti çekilmesi için evde ne yapabilirim gibi sorular sık sık bize soruluyor. Ancak diş eti çekilmesi olduysa öncelikle diş eti uzmanı tarafından tedavi edilmesi gerekiyor. Örneğin çekilmeye sebep olan etken diş eti iltihabı ise, bu iltihap küretaj veya derin temizlik ile ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu aşamadan sonra çekilmenin ilerlememesi için diş hekiminiz size özgü birtakım önerilerde bulunacaktır. Bu öneriler var olan duruma, çekilmeye sebep olan etkene göre değiştiği için genel bir tavsiye yoktur.

Diş eti çekilmesi İçin ameliyat mı gerekir?

Diş eti çekilmesi için farklı tedaviler mevcuttur. Bu tedaviler çekilmenin tipi, diş eti kalınlığı, iltihap varlığı, dişte aşınma veya hareketlilik gibi durumlar göz önüne alınarak yapılır. Bazı diş eti çekilmeleri için cerrahi tedavi gerekirken bazı çekilmeler için cerrahi olmayan tedaviler yapılır.

Ankara Diş Eti Uzmanı Dr. Şehrazat Ziya

Diş eti çekilmesinin tedavi fiyatı

Diş eti çekilmesinin tedavi fiyatı bir çok etkene bağlıdır. Muayene sırasında diş eti çekilmesinin sebebi, hastalığın derecesi, tedavi zorluğu, tedavi süresine karar verdikten sonra tedavi süreci ve fiyatı belirleniyor. 

6 thoughts on “Diş eti çekilmesi neden olur?”

  1. Geri bildirim: Periodontoloji nedir? Periodontolog ne yapar? - Uzm. Dr. Şehrazat Ziya

  2. Geri bildirim: Stresten diş eti kanaması olur mu? - Uzm. Dr. Şehrazat Ziya

  3. Geri bildirim: Çene kemiğinde erime olur mu? - Uzm. Dr. Şehrazat Ziya

  4. Geri bildirim: Dişleri doğru fırçalamanın yöntemi nedir? - Uzm. Dr. Şehrazat Ziya

  5. Geri bildirim: Elma sirkesi diş eti çekilmesine İyi gelir mi? - Uzm. Dr. Şehrazat Ziya

  6. Geri bildirim: Diş Eti Hassasiyetine Ne İyi Gelir? - Uzm. Dr. Şehrazat Ziya

Bir Cevap Yazın