Daha beyaz dişler için neler yapılabilir?

Yazın gelmesiyle birlikte beyaz dişlere talep artıyor ve herkes dişleri bembeyaz olsun istiyor. Beyaz dişler için evde neler yapılabilir? Beyazlatıcı macunlar zararlı mı? Limon ve karbonat karışımı dişleri beyazlatır mı? Ev tipi beyazlatma nedir? Ofis tipi beyazlatma nedir? Ofis tipi beyazlatma zararlı mıdır? Bu yazıda bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

Dişlerimiz zamanla farklı sebeplerden ötürü sararmaya başlar. Dişlerin renklenmesi içsel ve/veya dışsal olabilir. Özellikle çay, kahve ve sigara tüketimi dişlerin zamanla sararmasına sebep olur. Bu renklenmelerin bir kısmı diş temizletme ve fırçalamayla giderilir ancak bembeyaz dişler için dişin içine nüfuz eden renk pigmentlerinin beyazlatma ajanlarıyla giderilmesi gerekir. O zaman bunlardan her birinin özelliklerine bakalım

Beyaz dişler İçin evde neler yapılabilir?

Evde yapılabilecek diş beyazlatma yöntemlerinin en başında doğru fırçalamak gelir. Doğru bir diş fırçası ve diş macunuyla düzenli bir şekilde fırçaladığımızda dışsal renklenmelerin birçoğunun önüne geçebiliriz.

Beyazlatıcı macunlar zararlı mıdır? Rutin kullanım için uygun mudur?

Birçok beyazlatıcı macun rutin kullanım için uygun değildir. Beyazlatıcı macunların birçoğunun aşındırıcı özelliği vardır ve rutin kullanımda uzun vadede dişin minesinin aşınmasına sebep olur. Bu macunlar haftada bir veya iki kez kullanılabilir.

Beyazlatıcı ama aşındırıcı olmayan macun yok mu?

Hiç olmaz mı? Curaprox, Opalescence gibi markaların böyle şahane beyazlatıcı macunları var. Bu macunların aşındırıcı değeri düşük olmasına rağmen bu firmalar dahi beyazlatıcı macunları rutin kullanım için önermiyorlar.

Limon ve karbonat karışımı dişleri beyazlatır mı?

Evde dişleri en hızlı ve kolay beyazlatmanın yolu limon ve karbonat karışımıdır ancak aynı şekilde evde dişleri hızlı bir şekilde mahvetmenin yolu da limon ve karbonat karışımıdır. Limon veya sirke oldukça asidik bir yapıdadır. Limon ve karbonat karışımıyla dişlerinizi ovmaya başladığınızda önce limon sayesinde diş minesi yumuşamaya başlar sonra karbonat da yumuşayan mineye ortadan kaldırarak alttan beyaz bir tabakanın ortaya çıkmasına sebep olur. Bu sebeple bu yöntemi denemeyin.

Ev tipi beyazlatma nedir?

Ev tipi beyazlatma doğru bir şekilde yapıldığında, dişleri evde beyazlatmanın güvenli bir yoludur. Ev tipi beyazlatma için öncelikle diş hekiminiz dişlerinizin ölçüsünü alır. Alt ve üst çene için özel olarak şeffaf plaklar yapılır. Şeffaf plaklarla birlikte size güvenli bir beyazlatma ajanı ve kullanma talimatı verilir. Ev tipi beyazlatma ile her gün yaklaşık 30-40 dakika jeli uygulayarak 10-14 gün içinde daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Ev tipi beyazlatma için çeşitli ürünler, örneğin beyazlatma kalemleri, internette ve marketlerde satılmaya başlandı ancak bu ürünlerin içeriği oldukça önemli. O yüzden böyle bir ürün kullanmadan önce içeriğinin güvenirliliği hakkında diş hekiminize danışın lütfen.

Ofis tipi beyazlatma nedir?

Ofis tipi beyazlatma dişleri güvenli ve hızlı bir şekilde beyazlatmak için kullanılan bir yöntemdir. Ofis tipi beyazlatma işleminde, diş hekimi tarafından uygulanan profesyonel beyazlatma jelleriyle çoğunlukla 1-1.30 saat süren bir seanslık süreçte dişlerinizin rengi 2-3 ton açılabilir.

Ofis tipi beyazlatma zararlı mıdır?

Ofis tipi beyazlatma işleminde doğru materyal doğru bir şekilde uygulandığında herhangi bir zararı yoktur. Ofis tipi beyazlatma jelleri dişleri aşındırmadan dişlerin beyazlamasına sebep olur. Bu jellerin içerisinde bulunan etken maddeler dişlerin içine nüfuz eden renkli pigmentleri temizleyerek dişin renginin açılmasını sağlar.

Ankara Diş Eti Uzmanı Şehrazat Ziya

Bir Cevap Yazın

Uzm. Dr. Şehrazat Ziya sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et